حضرتی: راه فرماندهان و دانشمندان شهید ادامه دارد کارگردان ایرانی نامزد جشنواره نالیوود کانادا و برنده جوایز سن‌دیگو شد هزار و ۲۰۰ ساعت برنامه رادیویی، ویژه محرم ۱۴۰۴ برنامه ریزی برای ساخت انیمیشن راتاتویی ۲ جدیدترین آمار فروش سینما‌های کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | فروش حدود هفت میلیارد تومان بلیت در ۳ روز استوری جدید حامد بهداد | تسلیت به مردم داغدار + عکس انتشار کتاب «مداح شو» برای کودکان و نوجوانان نگاهی به ضعف‌های سریال «ناریا»؛ از روایت آشفته تا قصه مبهم! سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران
سرخط خبرها

کازوئو ایشی‌گورو در بین نامزد‌های جایزه ادبی بوکر ۲۰۲۱ | فهرست نامزدها

  • کد خبر: ۷۵۷۳۴
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰
کازوئو ایشی‌گورو در بین نامزد‌های جایزه ادبی بوکر ۲۰۲۱ | فهرست نامزدها
امسال از بین ۱۵۸ رمان، ۱۳ اثر برای کسب این جایزه ۵۰ هزار پوندی با هم رقابت می‌کنند؛ کازوئو ایشی‌گورو نویسنده معروف ژاپنی یکی از این نامزدهاست که با هشتمین رمانش، کلارا و خورشید (Klara And The Sun)، به این رقابت راه یافته و شانس بالایی برای برد دومین جایزه بوکر خود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز - امسال از بین ۱۵۸ رمان، ۱۳ اثر برای کسب این جایزه ۵۰ هزار پوندی با هم رقابت می‌کنند؛ کازوئو ایشی‌گورو نویسنده معروف ژاپنی یکی از این نامزدهاست که با هشتمین رمانش، کلارا و خورشید (Klara And The Sun)، به این رقابت راه یافته و شانس بالایی برای برد دومین جایزه بوکر خود دارد.

این نویسنده ۶۶ ساله، سی و یک سال پیش با رمان بازمانده روز (Remains Of The Day) برای اولین بار جایزه بوکر را از آن خود کرد و تاکنون سه بار هم به فهرست نامزد‌های نهایی این جایزه بزرگ ادبی راه یافته است؛ یک بار در سال ۲۰۰۵ با رمان علمی-تخیلی هرگز رهایم نکن (Never Let Me Go)، یک بار دیگر در سال ۲۰۰۰ با داستان جنایی وقتی یتیم بودیم (When We Were Orphans) و یک بار هم در سال ۱۹۸۶ با رمان تاریخی هنرمندی از جهان شناور (An Artist Of The Floating World).

رمان کلارا و خورشید، اولین رمان ایشی‌گورو از زمان دریافت نوبل ادبیات، درباره یک هوش مصنوعی است که همدم دختری ۱۴ ساله می‌شود. رووان ویلیامز از اعضای هیئت داوران جایزه بوکر درباره کتاب ایشی‌گورو می‌گوید: (کلارا و خورشید) تنها درباره آینده و پیشرفت‌های تکنولوژیکی آن نیست. این رمان به قدرت، ذات شخصیت انسانی، آزادی و عشق می‌پردازد.

کتاب دنیای زیبا، تو کجایی؟ (Beautiful World, Where Are You)، سومین اثر سالی رونی که در سال ۲۰۱۸ با رمان مردم معمولی نامزد دریافت بوکر شد، و رمان کوتاه سکوت (The Silence) نوشته دان دلیلو از جمله مهمترین آثاری بودند که از رقابت برای دریافت جایزه بوکر ۲۰۲۱ بازماندند.

در ادامه فهرست کامل نامزد‌های اولیه این جایزه ادبی را مشاهده می‌کنید:

مسیری به سمت شمال (A Passage North) نوشته آنوک آرودپراگسام

رتبه دوم (Second Place) نوشته ریچل کاسک

عهد (The Promise) نوشته دیمون گالگوت

شیرینی آب (The Sweetness Of Water) نوشته نیتان هریس

کلارا و خورشید اثر کازوئو ایشی‌گورو

یک جزیره (An Island) به قلم کارن جنینگز

شهری به نام تسکین (A Town Called Solace) نوشته ماری لاوسون

هیچ‌کس در این باره حرف نمی‌زد (No One is Talking About This) نوشته پاتریشیا لاکوود

مردان خوش شانس (, The Fortune Men) نوشته نظیفه محمد

حیرت (Bewilderment) نوشته ریچارد پاورز

اتاق چینی (China Room) از سانییو ساهوتا

دایره بزرگ (Great Circle) نوشته مگی شیپ استد

روشنایی همیشگی (Light Perpetual) نوشته فرانسیس اسپوفورد



۶ نامزد نهایی جایزه بوکر ۲۰۲۱ روز سه‌شنبه، ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور ۱۴۰۰) اعلام می‌شود و برنده روز چهارشنبه، ۳ نوامبر (۱۲ آبان) معرفی خواهد شد.

جایزه ادبی بوکر پیش از این به نام بوکر مک کانل طی سال‌های ۱۹۶۹ تا ۲۰۰۱ و طی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۹ به نام جایزه من بوکر شناخته می‌شد. این جایزه هر سال به بهترین رمان اصلی نوشته شده به زبان انگلیسی و چاپ شده در انگلیس اهدا می‌شود. نویسندگان شهروند کشور‌های همسود (اتحادیه‌ای متشکل از ۵۳ کشور) به علاوه ایرلند، آفریقای جنوبی و بعد‌ها زیمبابوه در سال‌های اول تا سال ۲۰۱۴ واجد شرایط دریافت این جایزه بودند، در ادامه به هر رمانی که به زبان انگلیسی نوشته شده باشد، گسترش یافت.

روند انتخاب برنده جایزه با تشکیل یک کمیته مشورتی شامل یک نویسنده، دو ناشر، یک نماینده ادبی، یک کتابفروش، یک کتابدار و یک رئیس منتصب بنیاد جایزه بوکر آغاز می‌شود. سپس کمیته مشورتی، هیات داوران را که عضویت آن هر ساله تغییر می‌کند، برمی گزیند. داوران از میان منتقدان برجسته ادبی، نویسندگان، دانشگاهیان و شخصیت‌های برجسته عمومی انتخاب می‌شوند. جایزه بوکر سال گذشته برای رمان شاگی بین به داگلاس استوارت نویسنده اسکاتلندی رسید.

 

منبع: ایرنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->